Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Άνδρος - Κορυφή


Άνδρος είναι ο τέλειος προορισμός για όσους μένουν Αθήνα ή έρχονται στην Ελλάδα για λίγες μέρες και θέλουν να μείνουν κοντά στην πρωτεύουσα. Βέβαια τους ζεστούς μήνες γεμίζει από Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα, αλλά είναι ένα νησί που πραγματικά αν έχεις όρεξη να το εξερευνήσεις δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ!!

Βέβαια έγω όσες φορές έχω πάει τέινω να περνάω τον χρόνο μου στο Μπατσί λόγω συγγενών και όπως και να το κάνουμε είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Άνδρου. Εστιατόρια φανταστικά όπου μπορείς να φας φρέσκο ψαράκι, φρουτάλια, σαλατίτσα με ντόπια κάππαρη και κοπανιστή αντί για φέτα (φανταστική! δεν περίμενα να μου αρέσει). Οι ντόπιοι φιλικότατοι και σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα τα ωραία μπαράκια στο Μπατσί.

Θές φανταστικές παραλίες με καταγάλανα νερά και ξανθή αμμουδιά; Θές beach bar να βαράνε beat από το πρωί μέχρι το βράδυ (πχ παραλία Χρυσή Άμμος) ή θές κάπου γαλήνια να ηρεμήσει το κεφάλι σου (πχ παραλία Βόρης); Απ΄όλα έχει! Μήπως θες να πιάσεις τα βουνά για μια μέρα, να εξερευνήσεις την "πράσινη πλευρά" του νησιού; Κι απ' αυτό έχει!

Γι αυτούς που αγαπάνε την ιστορία έχει επίσης κυκλαδίτικο μουσείο, παλαιούς οικισμούς και αρκετούς ντόπιους έτοιμους να σου διηγηθούνε την ιστορία του νησιού. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς έστω και λίγες μέρες. Εγώ πάντως πάντα περνάω τέλεια εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου